×

Blog

T'expliquem 6 beneficis de les bombes de calor que possiblement no coneixies!

D'acord amb l'informe anual de l'Agència Internacional de l'Energia en matèria d'eficiència energètica, la bomba de calor és actualment la millor tecnologia per a la climatització d'espais interiors.

Una dada a tenir molt en compte quan més del 50% del consum energètic de les llars s'origina amb els equipaments de climatització, sigui de calefacció o refrigeració. En aquest sentit, els sistemes equipats amb bomba de calor són una opció excel·lent per garantir la temperatura ideal durant tot l'any, ja que es tracta d'un equip de climatització summament eficient que compta amb la capacitat de produir aire fred a l'estiu i aire calent a l'hivern. A continuació, et detallem els seus principals beneficis:

Beneficis Bomba de calor

1. Gran eficiència energètica: fins a 4 vegades més eficient que un radiador convencional

Sens dubte, l'eficiència energètica és el principal benefici que ofereixen les bombes de calor, tant portàtils com amb instal·lació. Les bombes de calor tenen un rendiment molt alt, fins al punt de poder subministrar 4 kW de calor per cada kW d'electricitat que consumeixen. Una dada molt més eficient que si es compara amb sistemes tradicionals com les calderes de gas, gasoil o biomassa. 

2. La versatilitat, un altre factor determinant

Les bombes de calor també es caracteritzen per la seva simplicitat i versatilitat, ja que la seva instal·lació és molt més simple que altres sistemes de climatització, com ara les calderes de combustió o altres equipaments que requereixin especificitats concretes per evitar problemes amb els fums produïts amb la combustió. A més, el mercat de bombes de calor també compta amb opcions portàtils molt interessants, les quals no requereixen cap instal·lació prèvia. 

3. Temperatura ideal a l'hivern i a l'estiu

A diferència de les calderes de combustió, les quals únicament poden produir calor i, per tant, només són útils a l'hivern o per produir aigua calenta, les bombes de calor són reversibles, és a dir, poden produir calor o fred. En aquest sentit, amb la bomba de calor podem tenir la temperatura ideal durant tot l'any amb un únic sistema de climatització i, a més, fer-ho d'una manera sostenible i summament eficient des d'un punt de vista energètic. Unes qualitats que converteixen a aquest sistema de climatització en un dels més confortables.  

4. Més sostenibilitat

A diferència d'altres sistemes que basen el seu funcionament a través de la combustió de combustibles fòssils, les bombes de calor consumeixen únicament electricitat i ho fan d'una forma molt més eficient que els sistemes tradicionals. Així, amb el seu funcionament no només assegurem que no contaminem, sinó que també evitem l'emissió de gasos d'efecte hivernacle, considerant-se com un sistema ecològic o d'energia renovable. 

5. Neteja i millor qualitat de l'aire

Les bombes  de calor no generen fums ni cendres que puguin embrutar les parets o la teulada dels edificis on es realitza la instal·lació. Així, es pot afirmar que les bombes de calor no només són un dels sistemes de climatització més eficients, sinó també un dels més nets i sostenibles. A més, els filtres específics que incorporen els aires condicionats amb bomba de calor milloren notablement la filtració i qualitat de l'aire. 

6. Temperatura òptima amb el mínim temps

A diferència dels radiadors tradicionals, els sistemes d'aire condicionat amb bomba de calor escalfen de manera immediata, reduint considerablement el temps que es necessita per assolir una temperatura òptima. 

CAIRÓEXPRESS!

Fes la teva compra amb un sol dit! Sense fer cues!

01
DEMANAel producte que t'interesa a la nostra web, per email,telèfon o whatsapp.
01
CONFIRMAla compra, un cop validada.
03
RECULLla teva comanda a la nostra botiga, en format STOP & GO.