×

Blog

10 CONSELLS PER UN ÒPTIM FUNCIONAMENT DE LA CALEFACCIÓ

Com diria Samuel Beckett: "Tot esperant… el fred".

A la tardor, ja comencem a notar les primeres mostres de fred. Amb menys hores de sol, la baixada de temperatures i la imminent arribada de la neu, cal que ens preparem per encarar l’hivern amb les màximes garanties i les precaucions adients.

Així, en aquest article, trobareu 10 recomanacions imprescindibles per mantenir els teus equipaments de calefacció en òptimes condicions per aconseguir el màxim rendiment i seguretat dels aparells i reduir la factura a final de mes.

Emissors

Comencem:

1.- Mantenir els equips connectats.

Cal que tinguem els aparells connectats i amb subministrament elèctric, ja que així mantindrem en funcionament les proteccions contra el gel i les gelades. Si no podem mantenir les claus de pas obertes, es recomanable que l'instal·lador ompli els conductes amb un producte anticongelant.

2.- Treure la neu i el gel acumulat.

Sobretot a les parròquies altes, cal que un cop arribi la neu, aquesta sigui retirada de les instal·lacions que tinguem en l’exterior i assegurar-nos que, si disposa de ventiladors, aquests no estiguin gelats. Si parlem de calderes, assegurar-nos que les xemeneies no estiguin obstruïdes i assegurar-nos que no es bloquegi la màquina i no es generin fums que puguin passar a l’interior i provocar una intoxicació.

3.- Control continuat del funcionament.

Es recomana no apagar la calefacció en determinades franges horàries, en aquest sentit, és millor programar reduccions de temperatura en intervals en què no sigui tan necessari una temperatura més elevada. Per exemple, és recomanable reduir la temperatura en els períodes que estem dormint, ja que la roba de llit ens mantindrà en una temperatura de confort i, en llevar-nos, augmentar la temperatura a la desitjada.

4.- Mantenir una temperatura estable.

Sovint tenim percepció que si la temperatura exterior disminueix, hem d'augmentar la interior per aconseguir la temperatura de confort ideal. ERROR! No és necessari modificar la temperatura interior, ja que si, per exemple, programem a una temperatura constant de 20 °C, per molt fred que faci fora, l'equip treballarà per mantenir aquesta calor programada, encara que l'equip hagi d'incrementar la seva potència.

5.- Deixar-nos aconsellar per un professional.

L’experiència és un grau. És per això que cal seguir les recomanacions dels experts. A Cairó treballem amb professionals amb un gran recorregut en el sector, i ningú millor que ells, per assessorar-nos amb les mesures més adients per treure el màxim rendiment dels nostres equips i fer front a les baixes temperatures més rigoroses.

Dual Inverter LG

6.- Sistemes i tarifes més adients per cada cas.

Cada casa és un món. I en aquest cas, mai millor dit. Si no volem que a casa nostra es gravi la pròxima entrega d' Ice Age, cal que ens equipem amb els sistemes adients i no morir en l’intent a l’hora de pagar la factura a final de mes. És per això que cal optar per una tarifa d’acord amb la nostra instal·lació o optar per equipaments que s’adeqüin a les nostres necessitats.

7.-  La temperatura de confort està entre 19 i 21 ºC

I durant el dia. A la nit, aquesta temperatura la podem disminuir, ja que la funció d’escalfar-nos la realitzarà la roba de llit. Cal tenir en compte que ens trobem en una estació que fa fred, i anar amb vestimenta pròpia de l’estiu, a banda de ser antinatural, provocarà que malgastem molta energia. El termòstat pot ser la solució. Una dada que ens ha de fer reflexionar és que per cada grau de temperatura que incrementem en l’interior de la llar, el consum energètic augmenta en un 7%.

8.-  Un clàssic indispensable: Els aïllaments.

És una de les recomanacions més repetides, i no en va, ja que generar calor perquè es perdi per les juntes de les finestres o portes, es tradueix en un malbaratament energètic i econòmic molt alt. Una altra dada per reflexionar: amb un bon aïllament podem estalviar fins a un 15% del consum total.

9.- Equipa’t amb aparells de la màxima eficiència energètica.

Dóna un cop d'ull a les propostes que et fem des de Cairó, trobaràs equips que ofereixen òptimes condicions per a l'estalvi energètic. És important tenir en compte l'aspecte de la qualificació energètica, ja que optar per equips amb qualificació A+++ pot suposar un estalvi de fins al 30% del consum d'energia. Una opció molt recomanable és la bomba de calor, que resol aquest aspecte i permet combinar-se amb altres sistemes i aconseguir el benestar desitjat.

10.- Un altre clàssic: No tapar els radiadors.

Ni amb roba que volem eixugar amb rapidesa ni per escalfar alguna peça que volem posar-nos immediatament i notar-la amb una gran sensació d'escalforeta. Si tapem el radiador, el que aconseguim és obstruir la sortida de l'escalfor, fent que aquesta es concentri a les parts baixes de l'aparell i impedir que es distribueixi per l'estança.

 

CAIRÓEXPRESS!

Fes la teva compra amb un sol dit! Sense fer cues!

01
DEMANAel producte que t'interesa a la nostra web, per email,telèfon o whatsapp.
01
CONFIRMAla compra, un cop validada.
03
RECULLla teva comanda a la nostra botiga, en format STOP & GO.