×

Blog

Consells per estalviar aigua

Estem passant per un dels períodes de sequera més notoris de la història a escala mundial, i Andorra no n'és l'excepció. Segons les dades obtingudes a l'estació de la Borda Sabaté, al febrer, al riu Valira hi havia un 62% menys d'aigua respecte a un any tipus del període comprès entre el 2010 i 2020.

 

En aquests temps d'escassetat d'aigua, és important que tots fem la nostra part per a conservar aquest recurs tan valuós. Una forma en què podem fer-ho és a través de l'ús eficient dels electrodomèstics de casa. A continuació, et presentem alguns consells per a estalviar aigua en la llar:

 

Rentadora

Utilitza la rentadora només quan tinguis una càrrega completa de roba. D'aquesta manera, estaràs maximitzant l'ús de l'aigua.
Si la teva rentadora té l'opció, fes servir programes de rentada que requereixin menys aigua. Per exemple, el programa de rentada ràpida o el programa de rentada ecològica.
Si tens una rentadora antiga, considera canviar-la per una nova d'alta eficiència energètica. Les rentadores modernes fan servir menys aigua i són més eficients en termes d'energia. Els experts de Cairó t'aconsellaran sobre quina és la més adequada per estalviar aigua al mateix temps que cobreix les teves necessitats.

Rentavaixelles

Igual que amb la rentadora, fes servir el rentavaixelles només quan tinguis una càrrega completa de plats i ajusta la temperatura seleccionant l'adequada per a cada tipus de càrrega. Fes la pre-rentada a mà només si és necessari. 
Selecciona programes de rentada que requereixin menys aigua com ara el programa de rentada ràpida o el programa de rentada ecològica.
Les noves versions de rentavaixelles fan servir menys aigua i són més eficients en estalvi energètic. 

Vàter

Si el teu vàter té una fuita, arregla'l al més aviat possible. Una fuita pot malgastar fins a 200 litres d'aigua al dia.
En cas que tinguis un vàter antic, considera canviar-lo per un nou d'alta eficiència energètica. Els vàters moderns utilitzen menys aigua per descàrrega.

Aixetes

Tanca les aixetes mentre et raspalles les dents, t'afaites o t'ensabones a la dutxa. D'aquesta manera, pots estalviar fins a 6 litres d'aigua per minut.
Instal·la airejadors en les aixetes. Els airejadors redueixen la quantitat d'aigua que surt de l'aixeta sense afectar la pressió de l'aigua.

 

A més d'optimitzar l'ús d'aigua en electrodomèstics, aquí et deixem una llista d'accions que pots fer a casa per a contribuir a l'estalvi d'aigua:

  • Fes dutxes en comptes de banyeres.
  • No reguis quan hi hagi previsió de pluja.
  • Millor rentar el cotxe en un centre de rentada, ja que malgasten menys aigua que rentant-lo a casa.
  • Recull aigua de la pluja i aprofita-la per regar les plantes o netejar els exteriors de casa.

 

En resum, tots podem fer la nostra part per a estalviar aigua en temps de sequera. En utilitzar els electrodomèstics de casa de manera eficient, podem contribuir a la conservació d'aquest recurs valuós. Cada gota compta!

 

CAIRÓEXPRESS!

Fes la teva compra amb un sol dit! Sense fer cues!

01
DEMANAel producte que t'interesa a la nostra web, per email,telèfon o whatsapp.
01
CONFIRMAla compra, un cop validada.
03
RECULLla teva comanda a la nostra botiga, en format STOP & GO.