×

Blog

Com els Purificadors d'Aire poden ajudar a Combatre les Al·lèrgies

Filtre d'al·lèrgens en purificadors d'aire

Les al·lèrgies estan en augment i afecten un nombre cada vegada més gran de persones arreu del món. Els símptomes poden ser incòmodes i fins i tot debilitants, afectant la qualitat de vida de qui les pateix.

Abans de endinsar-nos en com els purificadors d'aire poden alleujar les al·lèrgies, és essencial entendre què són les al·lèrgies i com afecten les persones.

Entendre les al·lèrgies

Les al·lèrgies són la sobre reacció del sistema immunològic del cos a substàncies que són típicament inofensives per a la majoria de les persones. Aquestes substàncies, conegudes com al·lèrgens, poden desencadenar reaccions al·lèrgiques en individus sensibles, provocant símptomes com esternuts, picor, congestió nasal i reaccions més greus en alguns casos.

El paper de la qualitat de l'aire en les al·lèrgies

La qualitat de l'aire interior juga un paper important en el desenvolupament i la intensitat de les al·lèrgies. En entorns interiors, els al·lèrgens com el pol·len, els àcars de la pols, la caspa de les mascotes i el mohr poden acumular-se i desencadenar símptomes al·lèrgics en les persones sensibles. La presència d'aquests al·lèrgens en l'aire pot empitjorar els símptomes de les al·lèrgies i dificultar la respiració per a qui pateix condicions respiratòries com l'asma.

Com funcionen els purificadors d'aire?

Els purificadors d'aire són dispositius dissenyats per millorar la qualitat de l'aire interior en eliminar contaminants com al·lèrgens, pols, fum, olors i productes químics volàtils de l'aire. Aquests dispositius utilitzen una varietat de tecnologies de filtració, com ara filtres HEPA, carbó actiu i tecnologia d'ionització, per capturar i neutralitzar les partícules i els gasos presents en l'aire.

Els filtres HEPA estan compostos per una malla de fibres entrelaçades que formen un laberint de passatges estrets. Quan l'aire contaminat passa a través del filtre, les partícules suspeses en l'aire, com ara pols, pol·len, àcars de la pols, espores de mohr i altres al·lèrgens, queden atrapades en les fibres del filtre a causa de diferents mecanismes físics, com ara l'atracció electrostàtica, la intercepció i la difusió.

Per qualificar com un filtre HEPA, ha de tenir una eficiència de filtració del 99,97% per a partícules de 0,3 micròmetres de diàmetre. Això significa que el filtre és capaç de capturar gairebé totes les partícules d'aquesta mida i més grans que passen a través d'ell.

La mida dels al·lèrgens pot variar depenent del tipus específic d'al·lèrgen i de l'organisme que el produeix. Les seves mides oscil·len entre els 10 i 500 micròmetres (µm) pel que són perfectament capturats pels filtres HEPA.

Beneficis dels purificadors d'aire en la lluita contra les al·lèrgies

  • Reducció d'al·lèrgens a l'aire
    Un dels principals beneficis dels purificadors d'aire és la seva capacitat per reduir la concentració d'al·lèrgens a l'aire interior. En filtrar l'aire i capturar partícules al·lèrgiques com el pol·len, els àcars de la pols i la caspa de mascotes, aquests dispositius ajuden a crear un ambient més saludable per a les persones al·lèrgiques.
  • Millora de la respiració
    En reduir la quantitat d'al·lèrgens a l'aire, els purificadors d'aire poden millorar la qualitat de l'aire que respirem, el que pot alleujar els símptomes respiratoris associats amb les al·lèrgies, com ara la congestió nasal i la tos.
  • Prevenció de reaccions al·lèrgiques
    En eliminar els al·lèrgens de l'aire, els purificadors d'aire poden ajudar a prevenir les reaccions al·lèrgiques en persones sensibles, permetent-los gaudir d'un entorn interior més còmode i segur.

Consells per a triar un purificador d'aire

En triar un purificador d'aire per combatre les al·lèrgies, és important tenir en compte diversos factors, incloent:

  • Tipus de filtre
    Cerca un purificador d'aire equipat amb un filtre HEPA, que sigui capaç de capturar fins al 99,97% de les partícules a l'aire, incloent al·lèrgens.
  • Mida de l'habitació
    Considera la mida de l'habitació on planeges utilitzar el purificador d'aire i tria un model amb la capacitat adequada per cobrir aquest espai.
  • Característiques addicionals
    Cerca característiques addicionals com ara sensors de qualitat de l'aire, mode de funcionament silenciós i temporitzador, que poden millorar l'eficàcia i la comoditat d'ús del purificador.

Conclusions

En conclusió, els purificadors d'aire són eines efectives per combatre les al·lèrgies al millorar la qualitat de l'aire interior i reduir la concentració d'al·lèrgens en l'ambient. En triar el purificador d'aire adequat i utilitzar-lo correctament, les persones al·lèrgiques poden gaudir d'un ambient interior més saludable i respirar amb més facilitat.

CAIRÓEXPRESS!

Fes la teva compra amb un sol dit! Sense fer cues!

01
DEMANAel producte que t'interesa a la nostra web, per email,telèfon o whatsapp.
01
CONFIRMAla compra, un cop validada.
03
RECULLla teva comanda a la nostra botiga, en format STOP & GO.