×

Blog

Aire Limpio desenvolupa el mètode definitiu per combatre el Covid 19

Després de més de dos anys amb una pandèmia que ha sacsejat el món, el passat 28 de març, el Ministerio de Ciencia e Innovación del Gobierno de España va fer pública una nota de premsa en què posava de manifest l'eficàcia de la tecnologia combinada de purificació de l'aire que ha creat Aire Limpio per combatre al virus. La notícia va aparèixer en diferents mitjans de comunicació en què els responsables d'Aire Limpio manifesten la seva satisfacció pels resultats aconseguits.

Una cursa a contrarellotge en que la meta era un bé comú

Divuit mesos de recerca, amb el lideratge d'Aire Limpio i la col·laboració del grup FOTOAIR del CIEMAT (Centre d'Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques), amb els més prestigiosos centres d'investigació i laboratoris biològics de l'estat espanyol, han confirmat els bons resultats de les investigacions fetes dins del projecte PHOTO vs SARS per combatre les conseqüències del virus. Els assajos i les proves realitzades demostren la capacitat que té la fotocatàlisi per inactivar el SARS-CoV-2, eliminar microorganismes i reduir les concentracions de contaminants químics presents en l'aire que respirem.

 

El projecte PHOTO vs SARS-CoV-2 és una iniciativa europea d'R+D+I, amb finançament del CDTI, per fer front a l'emergència sanitària ocasionada per la COVID-19. L'estudi i recerca han aconseguit demostrar l'elevada eficàcia del sistema SFEG (sistema de filtració per fotocatàlisi) per eliminar i inactivar el virus SARS-CoV-2.

El projecte va ser un dels vint escollits entre més de set-centes propostes presentades i els responsables de la iniciativa han hagut de treballar a contrarellotge, fent front a grans reptes tècnics i amb el risc de treballar amb virus d'alta infecció. Ara bé, un repte que ha comportat una gran satisfacció donats els resultats, ja que les proves realitzades han confirmat l'objectiu de l'estudi, tal com afirmen els responsables del projecte: "amb la incorporació de la tecnologia fotocatalítica als sistemes de climatització o conductes de condicionament i distribució d'aire ja existents, s'assoleix destruir, en minuts, el SARS-CoV-2 suspès a l'aire interior en dependències sanitàries. El sistema SFEG permet el tractament constant, al llarg de les 24 hores del dia, i en presència de pacients o persones de risc".

 

Aire Limpio confirma uns resultats que parlen per si sols

Amb l'experiència acumulada dels darrers quinze anys de recerca dels participants en el projecte PHOTO vs SARS-CoV-2, l'estudi ha pogut demostrar que la tecnologia SFEG d'Aire Limpio, té una capacitat de reducció de més del 99% per al SARS-CoV-2 i bacteris i del 97% en fongs.

Aquests resultats són gràcies a la tecnologia proposada per Aire Limpio i a partir dels 5 projectes d'investigació que s'han portat a terme durant quinze anys. Aquestes feines han demostrat que és possible destruir compostos químics, bacteris i fongs utilitzant els raigs UVA + un fotocatalitzador en lloc de les làmpades UVC.

 

Cairó Andorra apropa al Principat la possibilitat de descontaminar

Per part dels responsables d'Aire Limpio, un factor que volen destacar és l'aposta pel desenvolupament en R+D+I i la contribució que aquesta investigació pot aportar al desenvolupament i implantació en la salut pública de mesures que responen eficaçment a la lluita contra la pandèmia i la millora del tractament de la Covid.

Així, Aire Limpio afirma, amb total convicció i amb l'aval científic, que la tecnologia fotocatalítica que proporcionen és molt eficient i, per tant, que disposen d'un sistema de purificació de l'aire catalogat com una de les millors eines existents per a evitar i reduir els contagis de la Covid o qualsevol altra càrrega de microorganismes que es transmeti per l'aire.

Amb tot, ja podem comptar amb aquesta tecnologia per aplicar a Andorra, Cairó és partner d'Aire Limpio al Principat, amb distribució exclusiva a tot el país. I és que la nostra intenció és la d'apropar aquests importants avenços a tota la població i treballar per descontaminar els nostres espais de tots aquells agents nocius per a la salut.

CAIRÓEXPRESS!

Fes la teva compra amb un sol dit! Sense fer cues!

01
DEMANAel producte que t'interesa a la nostra web, per email,telèfon o whatsapp.
01
CONFIRMAla compra, un cop validada.
03
RECULLla teva comanda a la nostra botiga, en format STOP & GO.