×

Blog

7 petites accions que tots podem fer per reduir l'impacte del canvi climàtic

La reducció dels efectes del canvi climàtic és responsabilitat de tots. La forma en què ens desplacem, el consum energètic del nostre dia a dia, els aliments que mengem, els productes que comprem... Qualsevol petit detall pot marcar una gran diferència. Aprofitant que el passat 24 d'octubre es va celebrar el Dia Internacional contra el canvi climàtic i conscients de la importància de reduir la problemàtica actual envers l'emissió de gasos d'efecte hivernacle, avui et compartim 7 petites accions que tots podem fer per reduir el seu impacte. 

1. Aposta per les energies renovables

Sens dubte, un dels grans problemes actuals és l'emissió de gasos relacionats amb la producció d'energia. Apostar per energies renovables, com ara l'energia fotovoltaica, no només ens permet ser autosuficients des d'un punt de vista energètic, sinó també aportar el nostre granet de sorra envers la reducció d'emissió de gasos a l'atmosfera. 

Energies renovables

2. Desplaça't a peu, en bici o en transport públic

Les carreteres del món estan saturades de vehicles, amb la corresponent contaminació que això implica (només un % molt petit de vehicles són elèctrics). Caminar, anar en bicicleta o en transport públic, en lloc d'utilitzar el teu vehicle  no només suposarà una reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, sinó que també serà beneficiós per a la teva salut i forma física. 

Bici

 

3. Redueix el consum energètic amb un ús responsable

Tot i la promoció de les energies renovables durant els darrers anys, el cert és que gran part de la nostra electricitat i calefacció funciona encara amb derivats del carbó, el petroli i el gas. Utilitzar menys energia reduint l'ús de calefacció i aire condicionat, canviar a bombetes LED , apostar per electrodomèstics de baix consum o millorar l'aïllament de la nostra llar són algunes de les accions que es poden dur a terme per reduir el consum energètic amb un ús responsable. 

Consum energètic

 

4. Menja aliments que requereixen energia per ser produïts 

Menjar més verdures, fruites, cereals, llegums, fruits secs i menys carn i productes làctics ajuda a reduir considerablement el teu impacte mediambiental. La producció d'aliments d'origen vegetal genera menys emissions a l'atmosfera i requereix molta menys energia durant tot el procés. I sí, encara que sembli impossible, passar d'una dieta mixta a una vegetariana pot reduir la teva petjada ecològica en 500 kg de CO2 a l'any. 

Aliments

 

5. Redueix les restes de menjar

Quan tirem menjar a la brossa també estem malbaratant recursos i l'energia que s'ha necessitat per poder cultivar, produir, envasar i transportar els aliments en qüestió.  A més, quan les restes d'aliments es degraden generen metà, un potent gas d'efecte hivernacle. Diferents estudis conclouen que disminuir les restes d'aliments que acaben a la brossa pot reduir la petjada de carboni en uns 300 kg de CO2 a l'any. 

Malbaratament aliments

 

6. Considera els teus desplaçaments

Sempre que sigui possible intenta reunir-te telemàticament i en cas que hagis de viatjar opta pel transport públic o comparteix vehicle. Els avions utilitzen una ingent quantitat de combustible i són un dels principals generadors de gasos d'efecte hivernacle. Agafar un vol de llarga durada menys a l'any pot reduir la teva petjada ecològica en gairebé 2 tones de CO2 . 

Transport

 

7. Consumeix menys, reutilitza, repara i recicla 

Diferents estudis apunten que cada persona genera un total de 19 kg a l'any de "brossa" electrònica. Els aparells electrònics, la roba i altres articles que comprem de forma habitual generen emissions de carboni en cada nivell de la cadena de producció, des de l'inici amb l'extracció de les matèries primeres fins al moment de la seva fabricació i transport de productes del mercat. Per aquest motiu, reduir el consum , apostar per productes de segona mà, reparar i reciclar són petites accions que poden reduir considerablement la petjada de carboni, així com els residus resultants.

Reciclar

CAIRÓEXPRESS!

Fes la teva compra amb un sol dit! Sense fer cues!

01
DEMANAel producte que t'interesa a la nostra web, per email,telèfon o whatsapp.
01
CONFIRMAla compra, un cop validada.
03
RECULLla teva comanda a la nostra botiga, en format STOP & GO.