×

Blog

5 curiositats sobre plaques solars

Les plaques solars són dispositius que aprofiten l'energia del sol per a generar electricitat de manera sostenible i renovable. A mesura que la tecnologia fotovoltaica continua evolucionant, es descobreixen i desenvolupen noves curiositats sobre aquestes plaques solars. En aquest article, explorarem cinc curiositats interessants sobre les plaques solars que segurament et sorprendran i de les quals podràs beneficiar-te.

 

1. L'energia solar és la font d'energia més abundant en la Terra

L'energia solar és una font d'energia renovable i neta que es basa en la captura de la radiació solar i la seva transformació en electricitat. La Terra rep una quantitat immensa d'energia solar en forma de llum i calor del sol. De fet, s'estima que l'energia solar que arriba a la Terra en només una hora és suficient per a satisfer les necessitats energètiques de la humanitat durant tot un any. Això significa que l'energia solar és la font d'energia més abundant i accessible en el nostre planeta.

 

2. L'energia solar és molt més barata en comparació amb els combustibles fòssils

Un dels mites comuns sobre l'energia solar és que és costosa i poc assequible. No obstant això, en els últims anys, hi ha hagut una disminució significativa en el cost de l'energia solar. Els avanços tecnològics, l'eficiència en la producció de panells solars i l'increment de la demanda han contribuït a la reducció dels preus.

De fet, en molts llocs, l'energia solar ja és més barata que la generada a partir de combustibles fòssils. Els costos inicials d'instal·lació poden ser recuperats al llarg del temps a través dels estalvis en la factura d'electricitat. A més, existeixen programes d'incentius governamentals i finançament disponible que fan que l'adopció de l'energia solar sigui encara més assequible per als consumidors.

 

3. Els panells també produeixen energia solar en dies ennuvolats

Encara que és cert que les plaques solars funcionen millor sota la llum directa del sol, continuen tenint la capacitat de generar electricitat en dies ennuvolats. Fins i tot quan el sol està parcialment cobert per núvols, els panells solars continuen capturant la radiació solar difusa i convertint-la en electricitat utilitzable.

Si bé la quantitat d'energia produïda en dies ennuvolats pot ser lleugerament menor que en dies assolellats, encara és suficient per a satisfer les necessitats energètiques diàries. A més, la instal·lació de sistemes d'emmagatzematge d'energia, com a bateries, pot permetre a les llars i negocis emmagatzemar l'excés d'energia generada durant els dies assolellats per a usar-la en dies ennuvolats o durant la nit.

 

4. El manteniment de les plaques és senzill

Un dels avantatges de les plaques solars és que el seu manteniment és relativament senzill i de baix cost. Les plaques solars estan compostes per cèl·lules fotovoltaiques que estan protegides per vidre temperat i marcs resistents a la intempèrie. Aquests components estan dissenyats per a suportar les condicions climàtiques i no requereixen un manteniment exhaustiu.

No obstant això, és recomanable realitzar inspeccions periòdiques per a assegurar-se que no hi hagi danys en els panells o en els cables de connexió. A més, és important mantenir les superfícies de les plaques netes per a evitar l'acumulació de pols, fulles o altres residus que puguin reduir l'eficiència de la captació de llum solar. En general, el manteniment de les plaques solars implica neteja ocasional i supervisió regular per a garantir un rendiment òptim.

5. Les plaques solars no necessiten una ubicació exacta per a la seva instal·lació

Un dels avantatges de les plaques solars és la seva versatilitat quant a la ubicació d'instal·lació. A diferència d'algunes fonts d'energia que requereixen ubicacions específiques, com les centrals hidroelèctriques o les plantes nuclears, les plaques solars poden ser instal·lades en una àmplia gamma d'espais, com a teulades d'edificis, terrenys oberts, àrees desèrtiques i fins i tot surant en cossos d'aigua.

Aquesta flexibilitat d'ubicació permet aprofitar l'espai disponible i optimitzar la captació de llum solar. A més, amb els avanços en la tecnologia de les plaques solars, s'han desenvolupat sistemes de seguiment solar que permeten que els panells segueixin automàticament el moviment del sol al llarg del dia, maximitzant així la seva eficiència.

 

En resum, l'energia solar és una font d'energia abundant i neta que ofereix nombrosos beneficis. És més barata que els combustibles fòssils, pot generar electricitat fins i tot en dies ennuvolats, el seu manteniment és senzill i les plaques solars poden ser instal·lades en una varietat d'ubicacions. Amb el creixent interès en la sostenibilitat i la necessitat de reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle, l'energia solar s'ha convertit en una solució cada vegada més atractiva i viable per a satisfer les nostres necessitats energètiques.

 

Cairó, distribuïdor oficial de les principals marques de plaques solars a Andorra.

 

CONTACTA'NS

CAIRÓEXPRESS!

Fes la teva compra amb un sol dit! Sense fer cues!

01
DEMANAel producte que t'interesa a la nostra web, per email,telèfon o whatsapp.
01
CONFIRMAla compra, un cop validada.
03
RECULLla teva comanda a la nostra botiga, en format STOP & GO.