×

Blog

La teva piscina a punt en 10 passos

L'arribada de la primavera no només marca el final de l'hivern i l'inici del bon temps, sinó que també és una època de l'any ideal per realitzar amb el marge de temps suficient i d'acord a les recomanacions d'experts com Astralpool, les tasques de manteniment i posada a punt de la nostra piscina. Només així, sent previnguts i actuant amb l'antelació necessària, podrem garantir que la nostra piscina estigui en perfectes condicions quan l'estiu faci acte de presència.

manteniment piscina

Tot i que inicialment aquestes tasques de manteniment poden resultar complexes, el que és cert és que si s'efectuen durant el final de l'hivern o principi de primavera, posar a punt de nou la teva piscina resultarà molt més senzill i, a més, es comptarà amb el marge de temps suficient en cas que s'hagi de programar alguna reparació.

Amb l'únic objectiu de garantir que tots els elements de la instal•lació, així com l'aigua, estiguin en perfectes condicions per al bany, generalment les tasques de manteniment se centren en tres aspectes concrets: l'adequació del vas de la piscina, la depuradora, el filtre i l'aigua. Seguint aquesta premissa, a continuació et detallem els 10 punts que cal seguir perquè la teva piscina estigui enllestida per rebre l'estiu.

  1. Retira la coberta de protecció: si tens una coberta d'hivern, retira-la per netejar-la en profunditat i deixa que s'assequi a l'aire lliure. Per seguretat i per evitar que l'acumulació de brutícia i les pèrdues per evaporació, es recomana seguir utilitzant-la durant l'estiu.

  2. Neteja els filtres: és molt important netejar els filtres amb els productes químics adequats, així com revisar l'estat de la sorra del filtre. Si aquesta té més de 3 anys, és recomanable canviar-la.

  3. Comprovació dels elements integrats en el vas de la piscina: cal verificar que els skimmers, els cistells, la reixeta i el canal sobreeixidor estan en bones condicions. Per assegurar-te, neteja'ls amb aigua a pressió.

  4. Adequació de la superfície del vas: per netejar aquest espai és important utilitzar sistemes no agressius (esponges i raspalls) i, a més, aplicar productes químics desincrustants, ja que així no s'haurà de fregar en excés i s'evitaran possibles danys en les parets de la piscina.  És molt possible que s'hagi de buidar completament la piscina per realitzar una neteja en profunditat, fet pel qual es recomana evitar aquest tipus de treball durant les hores de sol, ja que és important mantenir sempre ben humides totes les superfícies.

  5. Revisió dels dispositius d'il•luminació: un cop netejada la superfície del vas, és molt important comprovar que tots els elements d'il•luminació subaquàtica (projectors i caixes de connexions) funcionen correctament.

  6. Neteja del fons de la piscina: per realitzar aquesta tasca, es recomana utilitzar un robot netejafons. En aquesta fase del procés, és important que dins de la piscina hi hagi, com a mínims, uns 40 cm d'aigua.

  7. Revisió d'escales, trampolins i palanques: un cop revisats els elements principals de la piscina, és moment de revisar les zones d'accés com poden ser les escales, els trampolins o les palanques. En la majoria dels casos, aquests elements es trobaran en perfectes condicions i, per tant, l'únic que s'haurà de fer serà netejar-los i aplicar un producte abrillantador.

  8. Torna a reomplir la piscina: un dels últims passos per garantir el bon estat de l'aigua és tornar a reomplir la piscina. En aquesta fase es recomana dosificar el diclor granulat amb tauletes de clor ràpid.

  9. Purificació de l'aigua: un cop reomplerta la piscina, cal eliminar gèrmens, bacteris i residus contaminants mitjançant un tractament de xoc. Aquest pas pot semblar una mica dràstic, però és la millor forma per prevenir l'aparició d'algues i altres organismes que causen mal olor i irritacions en la pell.

  10. Verificar el nivell de pH: Finalment, cal analitzar el pH de l'aigua i comprovar que es troba entre 7,2 i 7,6. Si és necessari ajustar-lo, aplica un producte reductor o potenciador de pH.

CAIRÓEXPRESS!

Fes la teva compra amb un sol dit! Sense fer cues!

01
DEMANAel producte que t'interesa a la nostra web, per email,telèfon o whatsapp.
01
CONFIRMAla compra, un cop validada.
03
RECULLla teva comanda a la nostra botiga, en format STOP & GO.