×

Blog

Viure en una 'smart home', una experiència 100% domòtica

domotica, smart home

Internet ens ha canviat la manera d'entendre la vida i, en conseqüència, el nostre dia a dia. Això és un fet innegable. Amb l'aparició dels smartphones, les tablets i els portàtils, la nostra forma de comunicar-nos amb el món ha fet un gir de 180 graus. Ara, en un moment en què ja estem completament adaptats a aquest nou context, la societat demana més. I és en aquesta necessitat d'evolució on la domòtica juga un paper determinant.

Què és la domòtica domèstica?

Des d'un punt de vista funcional, quan parlem de domòtica ens referim a totes aquelles cases, popularment conegudes com a llars digitals o Smart Home, que integren sistemes domòtics per automatitzar diferents accions domèstiques que es realitzen de forma quotidiana. Dit d'una altra manera, la domòtica permet controlar molts elements d'una casa de forma automàtica, ja sigui amb fil (cable, fibra òptica...) o bé sense (Wi-Fi o Bluetooth). Així, gràcies a la domòtica domèstica, qualsevol inquilí d'una casa domòtica o smart home, tot i no estar present físicament, pot realitzar infinitat d'accions domèstiques: obrir i tancar portes, apujar i abaixar persianes, encendre i apagar llums, regular la calefacció, activar i desactivar electrodomèstics... Aquí és on el concepte 'Smart Home' té la seva raó de ser, just en el moment en què una casa convencional es converteix, justament, en una casa intel·ligent: un entorn totalment habilitat per ser controlat tan in situ com a quilòmetres de distància.

Quins són els beneficis de viure en una 'Smart Home'?

casa domotica

Independentment de l'automatització de tasques i de la capacitat de controlar equipaments de forma remota, que són els dos grans avantatges d'una 'Smart Home', els sistemes domòtics presenten molts altres beneficis en matèria de seguretat, estalvi energètic i confort.

Seguretat

Per norma general, les cases domòtiques solen ser molt més segures que les cases convencionals. En gran part, la millora en seguretat s’aconsegueix a partir de la instal·lació de sistemes d'alarmes sense fil, que poden arribar a funcionar, fins i tot, en els casos en què el lladre talla la línia telefònica. A més, gràcies a la instal·lació de càmeres i sensors de moviment, l'inquilí pot controlar, a través dels seus dispositius (tablets, smartphones, ordinadors...), tot el que succeeix a casa seva a temps real.

Estalvi energètic

Les 'Smart Homes' són llars intel·ligents no només per totes les accions que permeten fer de forma automàtica, sinó també per l'optimització energètica que fan d'aquestes. En aquest sentit, els sistemes intel·ligents de control centralitzat de l'immoble garanteixen una gestió eficaç dels sistemes de climatització, calefacció i il·luminació, optimitzant d'aquesta manera el consum energètic. Així, petites accions com ara activar els electrodomèstics en horari de tarifa nocturna o regular la calefacció o la intensitat de la llum abans d’arribar a la llar, fan d’una casa domòtica un espai intel·ligent, però també un entorn eficient des d'un punt de vista mediambiental.

Comoditat

Sens dubte, una casa domòtica ofereix un grau de confort difícilment comparable amb el d'una casa convencional. El fet de poder governar tot l'habitatge des d'un únic punt de control i, a més, de forma remota, sense necessitat d'estar-hi present, fa el dia a dia de l'inquilí d'una casa domòtica molt més fàcil i còmode. Poder veure quin menjar tens a la nevera sense necessitat d'obrir-la, ambientar la teva llar amb la música que més s'ajusta al teu estat d'ànim, obrir la porta del garatge mentre estàs baixant per les escales.... Amb les cases domòtiques, la comoditat i el confort es posa al servei de l'usuari.

En definitiva, la domòtica permet fer possible allò que fa uns anys semblava impensable. I tu, estàs preparat per al canvi?

CAIRÓEXPRESS!

Fes la teva compra amb un sol dit! Sense fer cues!

01
DEMANAel producte que t'interesa a la nostra web, per email,telèfon o whatsapp.
01
CONFIRMAla compra, un cop validada.
03
RECULLla teva comanda a la nostra botiga, en format STOP & GO.