×

Blog

L'Unió Europea retira els focus halògens

Després de donar sepultura a les bombetes incandescents, la UE fa una forta aposta pel seu pla de disseny ecològic i per tant, per a les làmpades d'ús a la llar amb l'objectiu d'aconseguir una major eficiència energètica.

A patir de demà 1 de setembre, els focus halògens deixaran de comercialitzar-se, tot i que les botigues podran seguir venent-los fins a esgotar l'estoc. Per la seva banda, les bombetes halògenes es podran comercialitzar fins al 2018.

Les bombetes incandescents són història i els fluorescents segueixen els seus passos, quina alternativa queda?

Una de les diferències entre la tecnologia flourescent i els LEDs, és que en aquests últims l'arrencada de la font d'il·luminació és immediat, mentre que les bombetes de baix consum triguen a emetre el 100% de la llum.

Però el distintiu més radical, es troba en que els llums fluorescents compactes o de baix consum, contenen entre 3 i 6 mil·ligrams de mercuri, un element químic altament contaminant i el tractament del qual requereix mesures especials. Per això, una de les grans problemàtiques a què s'enfronten els països europeus és que la gent desconeix aquesta situació i descarta els llums fluorescents en llocs no aptes, com ara papereres domèstiques, dipòsits de cristalls, etc.

Comprar LEDs

Experts, tant activistes d'ONGs com especialistes en il·luminació, recomanen a tots els consumidors assessorar-se en botigues especialitzades a l'hora de comprar LEDs, sobretot per evitar males experiències. Són coneguts els dispositius que arriben d'Àsia, la qualitat del qual i per tant eficiència i vida útil, disten molt dels LEDs fabricats per marques especialitzades.

Consulti en Cairó sobre LEDs: quins comprar? quina marca? Podem ajudar-li a triar la millor opció.

Contacte amb Cairó: cairo@cairo.ad | Tfn +376 879079 | www.cairo.ad

CAIRÓEXPRESS!

Fes la teva compra amb un sol dit! Sense fer cues!

01
DEMANAel producte que t'interesa a la nostra web, per email,telèfon o whatsapp.
01
CONFIRMAla compra, un cop validada.
03
RECULLla teva comanda a la nostra botiga, en format STOP & GO.