×

Blog

Cap al futur: hotels eco-eficients

En molts aspectes, les instal·lacions hoteleres s'han hagut d'adaptar a les noves normatives, tant nacionals com internacionals: reducció de l'impacte ambiental, adopció de l'ús d'energies renovables, entre d'altres.

Però què senzilles mesures poden adoptar els hotels per començar el camí cap a la sostenibilitat?

• Tenir cura del medi ambient i la biodiversitat: reduir l'impacte en l'entorn a l'hora del desenvolupament del projecte.

• Utilitza materials reciclats i orgànics: paper reciclat, pintures orgàniques, productes de neteja respectuosos amb el medi ambient, reciclatge de l'aigua de pluja.

• Respecte per l'entorn cultural i consum de productes de proximitat: incorporar en l'oferta gastronòmica productes locals, etc.

• Reducció al màxim de la despesa energètica: reducció de la petjada de carboni a través de la implementació de panells solars, il·luminació LED, climatització a través d'energies renovables (geotèrmia, aerotèrmia, biomassa, etc.).

 

Els viatgers també trien

El turisme, una de les principals indústries a nivell global, i en cas d'Andorra, a nivell local, comença a assumir el repte d'apostar per una estratègia en on turistes i hotelers treballin junts per promoure iniciatives que apostin per un turisme actiu, però protegint les destinacions.

Segons l'últim estudi del Global Sustainable Tourism Council i l'Institut Tecnològic Hoteler (ITH) d'Espanya, el 90% dels turistes tria allotjar-se en un hotel sostenible i el 34% dels viatgers està disposat a pagar per allotjar-se en establiments eco-friendly.

Basada en una comparació de 800.000 hotels, el comparador de preus HotelsCombined.es ha seleccionat 10 hotels eco-friendly que proposen experiències de luxe tenint com a premissa la cura de l'entorn:

10. Hi Hotel, Niza, França

9. Hix Island House, Isla de Vieques, Puerto Rico

8. Garonga Safari Camp, Phalaborwa, Sud-àfrica

7. Lefay Resort & SPA Lago di Garda, Gargnano, Itàlia

6. Thala Beach Lodge, Port Douglas, Austràlia

5. Park Hyatt Maldives Hadahaa, Maldivas

4. The Park Hyderabad, Hyderabad, Índia

3. Spice Island Beach Resort, Saint George, Granada

2. Alila Villas Soori, Bali, Indonèsia

1. Six Senses Con Dao, Con Dao, Vietnam

 

Andorra: Pla Renova 2016

A Andorra, els empresaris hotelers troben en el Pla Renova una interessant opció per adaptar el seu negoci i apostar per la sostenibilitat.

El Pla Renova, únic en el context europeu i promogut pel Govern d'Andorra, atorga ajuts a edificis d'ús residencial i edificis d'ús públic (com ara els hotels) i per a fins com:

• Millores de la sostenibilitat (separació de residus, actuacions sobre aigües pluvials i residuals, aïllament acústic, emissions de gasos d'efecte hivernacle, conduccions de fum).

• Millora en l'eficiència energètica en edificis existents (façanes, sostres, calderes, finestres, enllumenat, espais comuns)

• Implantació d'energies renovables en edificis existents i en nous projectes

• Millora de l'accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques (rampes d'accés, ampliació de portes d'entrada, instal·lació d'ascensors)

• Millores en la seguretat industrial a les instal·lacions existents

• Embelliment de façanes, patis interiors i de les cobertes d'edificis ja existents

 

Per a més informació sobre Pla Renova 2016, visiteu: Mediambient.ad 

Per a més informació sobre energies renovables i solucions en eficiència energètica, consulti als nostres experts a Cairó Andorra.

Contacte amb Cairó: cairo@cairo.ad | Tfn +376 879079 | www.cairo.ad

CAIRÓEXPRESS!

Fes la teva compra amb un sol dit! Sense fer cues!

01
DEMANAel producte que t'interesa a la nostra web, per email,telèfon o whatsapp.
01
CONFIRMAla compra, un cop validada.
03
RECULLla teva comanda a la nostra botiga, en format STOP & GO.